Om dinsvenska.se

Hur böjer man museum? Ska det vara stor bokstav efter kolon? Och vad är det egentligen för skillnad på ”ska” och ”skall”? Dinsvenska.se är en sajt där du snabbt kan hitta konkreta och praktiska svar på vanliga språkfrågor.

Dinsvenska.se vänder sig till alla som skriver svenska oavsett grammatiska förkunskaper. Kanske är du en obotlig språkpolis på jakt efter ammunition. Kanske skriver du i jobbet och behöver hjälp hjälp med en formulering. Eller kanske är du bara en språknörd som tycker om at vända och vrida på formuleringar och ord.

I vilket fall är dinsvenska.se sajten för dig.

Den som nöjer sig med ett handfast språkråd i en specifik fråga hittar det högst upp i varje artikel. För den som är lite mer intresserad av den grammatiska bakgrunden finns också i de flesta fall en förklarande text.

Sajten fylls hela tiden på med nya texter. Men vi behöver din hjälp för att få reda på vad för språkfrågor (och svar) som saknas. Hittar du alltså inte svar på det du undrar över får du hemskt gärna skicka in din språkfråga till oss så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.

På dinsvenska.se finns det även en synonymordbok med över 6000 synonympar. Synonymerna i databasen kommer från Folkets synonymlexikon Synlex.

Bakom sajten står Gustav Julander och språkkonsultstudenten Anna Danielsson.